Hold lagrene dine trygge om vinteren med den beste temperaturkontrollteknologien

  31.01.2019

I industrien kan dårlig temperaturkontroll stave katastrofe. Kjemikalier og oljer kan størkne eller koagulere i kaldere temperaturer - og for bedrifter som trenger å holde forsyninger eller maskiner ute, er det fare for store økonomiske tap.

Som prognoserne forutsier en kjølig februar i Storbritannia, må bedriftene beskytte seg mot kulde. Frosne forsyninger gjør transporten mer kompleks, og for enhver bedrift som arbeider med vannbaserte materialer, er det fare for spild og store økonomiske tap.

Landbruk, næringsmiddelindustrien, olje- og gassleverandører, kjemiske bedrifter - de trenger alle å sikre konstante temperaturer for materialene sine.

Nexus leverandør EL.CO. leverer kunder over hele verden med komponenter av høy kvalitet til bruk i oppvarming, ventilasjon, kjøling og mekaniske applikasjoner.

Selskapets siste nyskapning er den patenterte ELK22S-serien, som vil bli vist i april på Hannover Messe, verdens ledende messe for industriell teknologi.

Selv om EL.CO. produserer både analoge og digitale temperaturregulatorer, de fleste brukere trenger nå digital kontroll, som tilbyr det bredeste spekteret av funksjoner. Ergonomisk, brukervennlig og pålitelig, EL.CO.-controllere tillater temperaturer å stabiliseres med minimal brukerinngang.

Enhver temperaturregulator beregner forskjellen mellom temperaturen den måler og et settpunkt som er innført av brukeren. Den er koblet til et styreelement, for eksempel en vifte eller varmeapparat. Tre grunnleggende typer kontroller finnes - på / av, proporsjonal og PID.

• På / av - som uttrykket antyder, er dette den enkleste typen, og har en tendens til å brukes der nøyaktig kontroll ikke er viktig, eller hvor temperaturen sjelden varierer. Denne typen regulator vil utløse utgangsviften / viften når temperaturen faller under settpunktet, og vil slå den ned da den stiger over det punktet.

Selv om det er enkelt og effektivt, involverer prosessen mye "sykling" av og på, som kan bære ned deler i resten av systemet. En vei rundt dette er å sette en differensial - noen grader 'nåde' før utgangen slås av eller på.

• Proportional kontroller - denne typen kontroll kan redusere varmeren når den nærmer seg settpunktet, unngår sykling av et på / av-system og arbeider innenfor en rekke temperaturer rundt settpunktet.

• PID Control - en mer kompleks styring, dette tilbyr Proportional Control, men med to ekstra kontroller (Integral og Derivative). For små systemer, eller de som trenger kontroll for å være veldig spesifikke, er dette den mest pålitelige typen. Hvis systemet er svært byttbart, er dette den som skal velge.

Med ELK22S er valget ditt. ELK22S kan levere på / av og PID, og - som med alle Nexus-produkter - kan konfigureres til din spesifikasjon. Den har også en autotune-funksjon, noe som betyr at parametere kan beregnes automatisk av teknologien.

Denne innovative designen gir enkel montering på panelet i både standard størrelse runde eller firkantede hull, og er programmert av et front-tastatur eller en programmeringskonnektor via en Micro-USB.

For et komplett utvalg av EL.CO. temperaturregulatorer og tilbehør, besøk vår hjemmeside http://nexuscomponents.co.uk/Products/Solid-State-Relays/Temperature-Controllers